Duik in de wereld van games en easter eggs met READY PLAYER ONE

Partyscene Redactie | 28 maart 2018
algemeen

Beeld: Warner Brothers

Nieuwe Spielberg-film draait om virtual reality

Filmtip voor het extra lange Paasweekend? Check de nieuwe blockbuster van Steven Spielberg: 'READY PLAYER ONE'. Het is een supervet sciencefiction actie-avontuur naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline.
 
Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt.

Halsbrekende en onwerkelijke zoektocht

Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.
 
De hoofdrollen in READY PLAYER ONE worden gespeeld door Tye Sheridan (‘X-Men: Apocalypse’, ‘Mud’), Olivia Cooke (‘Me and Earl and the Dying Girl’, ‘Bates Motel’), Ben Mendelsohn (‘Rogue One – A Star Wars Story’, ‘Bloodline’), T.J. Miller (‘Deadpool’, ‘Silicon Valley’), Simon Pegg (de ‘Star Trek’-films, de ‘Mission: Impossible’-films) en Mark Rylance (‘Bridge of Spies’, ‘Dunkirk’).

Check de trailer hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws