Nationale rouwdag: Bol.com stopt lachgasverkoop

Geert van der Klugt | 5 april 2018
algemeen

Lachgas

Het feestje is voorbij. Aan alle fun komt een eind. Lachgasleverancier (en webwinkel) Bol.com kapt ermee. De slagroompatroon verkoop is stop gezet. Wat blijkt: slagroompatronen worden niet enkel gebruikt voor koken. De cijfers klopten niet. Ongelooflijke hoeveelheden patronen vlogen over de toonbank, maar slagroomtaarten - schaarser dan ooit. Na een intensief onderzoek door Bol.com-hoofdkantoor ontvouwde zich een openbaring: slagroompatronen maken je fucked-up high. 

Lachgas. Lachen!

NVWA azijnpissers

Geen drugdealer, maar webwinkel. Zo vond Bol.com. En jawel - in de schappen zijn geen patronen meer te vinden. 'We verkopen alles, zolang het artikel niet bij wet verboden is. Soms maken we uitzonderingen. Bijvoorbeeld bij omstreden artikelen. Aangezien patronen steeds meer in opspraak raken, en er eind vorig jaar is aangekondigd dat er op korte termijn - ten aanzien van het kopen van lachgas(patronen) - in de Warenwet strengere bepalingen zullen worden opgenomen, hebben wij vorige maand besloten de artikelen niet langer te verkopen', verklaart een woordvoerder van Bol.com. 

LEES OOK: We hebben de perfecte droombaan en je kan er dronken van worden...​

'Kappen gast, je brein wordt pap', verkondigde het Trimbos Instituut onlangs. Grapje. Dat zijn onze woorden. Het Trimbos Instituut waarschuwt overigens wél voor de gevaren van overmatig lachgas gebruik. Daartegenover gaf een onderzoek van de NVWA (Nat. Voedsel en Warenautoriteit) in 2016 aan dat het gebruik niet gevaarlijk is.

We zijn je moeder niet. Toch raden we aan uit te kijken. Steve-O snoepte midden jaren 90 lachgas als koek - sommigen zeggen dat je IQ per patroon met één daalt. Is te zien...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws