Nieuwe club in Rotterdam moet wedijveren met Berlijn

Willem Vermeltfoort | 16 april 2018
algemeen

Goed nieuws voor alle Rotterdamse nachtbrakers! Volgend jaar opent mogelijk een nieuwe nachtclub zich in de stad. De Maatschappij Voor Volksgeluk wordt met een capaciteit van 1500 man geen kleine jongen in het straatbeeld en moet 'wedijveren met Amsterdam en Berlijn'. 

'De Maatschappij Voor Volksgeluk'

De Rotterdamse club Maatschappij voor Volksgeluk nestelt zichzelf mogelijk in een pand in het Merwe-Vierhavens-gebied, zo meldt 3voor12. Dit gebied bevindt zich op ongeveer een kwartiertje fietsen van Rotterdam Centraal, waardoor ook niet-Rotterdammers de mogelijkheid hebben om makkelijk en snel bij de club te komen. Het pand moet voornamelijk de nachtbrakers van een leuke avond voorzien, maar kan ook gebruikt worden om volk overdag te ontvangen voor andere, culturele activiteiten. 

Nachtclub Bar

Het idee van de Maatschappij voor Volksgeluk komt van het team van een andere nachtclub. Het personeel van BAR, aan de Schiekade, wil een frisse wind in het uitgaansleven laten waaien. Kris Barman, mede-oprichter van 'De Maatschappij', schept gelijk hoge verwachtingen van zijn nieuwe creatie: "Ons streven is om van De Maatschappij voor Volksgeluk een belangrijke club te maken die kan wedijveren met grote voorbeelden in Amsterdam en Berlijn.''

Naam uit de oude doos

De creatie 'Maatschappij Voor Volksgeluk', komt niet geheel uit de lucht vallen. "De naam komt uit onze oude doos", aldus Barman."Ooit zijn we onder die naam begonnen met het geven van illegale feesten en kleine evenementen." Het idee voor een nieuwe nachtclub is er dan ook al veel langer: "We werken hier eigenlijk al tien jaar naartoe."  De verwachtingen worden zodoende alleen maar hoger en hoger. Aan de hand van bekende artiesten hopen ze vele mensen naar Rotterdam te trekken. Gezien de omvang van de club is dit niet geheel onlogisch. "Met 1500 man moet je ook grotere namen gaan boeken."

Lees ook: Nina Kraviz: De geboorte van een techno-godin

Electronisch vrijstaatje

Het feit dat het woord 'Maatschappij' is verwerkt in de naam, heeft een goede reden. Op de plaats waar de club komt moet een eigen soort gemeenschap ontstaan, die zich ontrekt van de dagelijkse sleur. "Wij hopen er een vrijstaatje te creëren waar gelijkgestemden naartoe trekken, een hub voor de elektronische muziek," droomt Barman. Wel blijft de oprichter realistisch: "Je kunt op donderdagavond natuurlijk niet altijd 1000 man trekken, maar er blijft ook altijd focus op de kleine zaal en bijzondere programmering. In de grote hal is veel meer ruimte, dus we gaan kijken of we daar ook grotere evenementen kunnen opzetten."

Bron: 3voor12. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws