Met je schoonouders op vakantie? 'Blijf nog liever thuis', zegt één op de drie Nederlanders

Geert van der Klugt | 22 juli 2020
algemeen

Schoonfamilie-struggles

Gedverredemme. Hooikoorts, postuur en driedaagse wandelingen door de veluwen. Wie de fuck verkiest er nou een vakantie met schoonouders boven een weekje Lloret? Een derde van Nederlandse jonge mannen 'wilt absoluut niet met schoonouders op vakantie', blijkt uit onderzoek van Acties.nl. Een tiende van hen zegt zelfs liever met vrienden, dan met partner, erop uit te trekken. Lol. 

Het aantal vrouwen dat liever de schoonouders geheel vermijd ligt verrassend hoog. 40% geeft aan niet met de 'koude kant' op vakantie te willen gaan. Opvallend is dat driekwart van de jongeren er dus geen probleem mee heeft om met de schoonfamilie op te trekken. 'Het is een oude wijsheid dat het vaak niet botert tussen vrouw en -schoonmoeder', verklaart Vince Franke van Acties.nl.

Een reden voor de weerstand kan regelmatig geruzie zijn. Zo zegt een derde van de ondervraagden 'regelmatig ruzie te krijgen met (schoon)familieleden, iedere keer dat zij op vakantie gaan'. De vrouwelijke dominantie op gebied van vakantiebestemming helpt niet: 36% van de vrouwen zegt méér invloed te hebben dan haar mannelijke partner. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws