Lil’ Kleine, Boef en Ronnie Flex stuwen onze muziekindustrie

Bart Remmers | 25 april 2018
algemeen

Ook Ed Sheeran, Luis Fonsi, The Chainsmokers en Coldplay populair

De Nederlandse muziekindustrie zag in 2017 de omzet met 10,1 procent stijgen, naar 170,5 miljoen euro. Uit het succes van de streamingsdiensten blijkt dat de consument het onbeperkt muziek luisteren massaal omarmt. Daardoor is het omzetaandeel van streaming gestegen naar 63,8 procent van de totale markt, vergeleken met 54,7 procent in 2016.

Lil’ Kleine, Boef en Ronnie Flex

Veel beluisterde albums en songs van zowel nationale als internationale artiesten droegen bij aan het positieve jaarresultaat. De hitlijsten werden in 2017 gedomineerd door Ed Sheeran, Luis Fonsi, Kygo & Selena Gomez, The Chainsmokers & Coldplay, Drake, Adele, U2, Kendrick Lamar en - van eigen bodem - Lil’ Kleine, Boef, Ronnie Flex, Kensington, Marco Borsato en Kinderen voor Kinderen.

Succesvolle streamingmarkt

De succesvolle streamingmarkt was het afgelopen jaar goed voor een omzet van 108,6 miljoen euro. NVPI verwacht dat het aandeel van streaming nog verder zal toenemen.

De verkoop van fysiek product nam af van 39,6 procent in 2016 naar 32,1 procent in 2017. De omzet uit vinyl is daarentegen flink gestegen (met bijna een kwart) en inmiddels goed voor 30,6 procent van de totale omzet uit fysiek product.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws