Illenium wint wereldwijde muziekwedstrijd en bewijst daarmee dance een grote dienst

Ivo Mollemans | 4 mei 2018
algemeen

Foto via Rukes.com.

De muziek van Illenium is veel meer dan standaard dance die bedoeld is voor in de clubs. Het bevat zoveel meer dan alleen maar energieke drops en de creativiteit van zijn tracks is ongekend. Toch wordt dance niet door iedereen altijd als een inspiratievolle muziekstijl gezien, maar het tegendeel is nu toch echt bewezen.

Illenium wint International Songwriting Competition

Illenium heeft namelijk de hoofdprijs van de International Songwriting Competition gewonnen en daarmee laat hij heel de muziekindustrie zien dat dance nog veel meer te bieden heeft. Deze wedstrijd wordt sinds 2002 jaarlijks gehouden en laat artiesten uit allerlei verschillende genres toe. Daarbij maakt het ook niet uit of een artiest al een grote naam is of opkomend. Hierdoor zijn er duizenden inzendingen en uiteindelijk worden er 70 prijzen uitgereikt verdeeld over 3 categorieen.

LEES OOK: Steve Angello’s plaat ‘HUMAN’ is alles wat je wil van een album

De hoofdprijs is echter voor elke categorie te behalen en die bestaat uit nogal wat dingen. Ten eerste krijgt de winnaar $25000, mastering service voor een volledig album en nog tal van andere extra’s. De volledige prijslijst is op de site van de wedstrijd te vinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws