Spotify groeit, maar draait nog steeds verlies

Ivo Mollemans | 7 mei 2018
algemeen

’s werelds grootste streamingservice is opnieuw gegroeid, maar ondanks de flinke gebruikersaantallen wordt er nog steeds verlies gedraaid door Spotify. De cijfers die bekend werden gemaakt op de beurs liegen er niet om.

Spotify nog steeds niet winstgevend

Er zijn 170 miljoen gebruikers wereldwijd en daarvan betaald 75 miljoen. Nu het eerste kwartaal er weer opzit zijn ook de kwartaalcijfers er en het verlies bedroeg de eerste drie maanden 41 miljoen euro. Dat is 55 procent minder dan het kwartaal ervoor en 71 procent minder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hiermee komt het dus uit op een nettoverlies van 169 miljoen euro. De totale omzet steeg met een kwart ten opzichte van vorig jaar naar 1,1 miljard. Ondanks het verlies is dit wel een stuk minder dan vooraf gedacht werd door analysten. Door deze negatieve voorspellingen zijn de waardes van aandelen in Spotify bijna 8 procent gedaald.

LEES OOK: OMNIA breidt met nieuwe club uit naar Bali

Meer gebruikers dan ooit tevoren

De financiele cijfers zijn dan misschien nog niet helemaal in orde, het aantal gebruikers ziet er wel goed uit. Spotify is de grootste streamingservice ter wereld en het bedrijf wordt op de voet gevolgd door Apple Music. Met een groei van 30% in het gebruikersaantal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zijn er nu 170 miljoen gebruikers wereldwijd. Ook het aantal betalende gebruikers werd groter en dat staat nu dus op 75 miljoen, verspreid over 65 landen. Volgens de verwachtingen zullen er eind dit jaar 96 miljoen betalende gebruikers zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws