Partyscene's festival survival guide; hoe overleef ik het seizoen?

Partyscene Redactie | 8 juni 2018
algemeen

festival partyscene

We kennen allemaal het onontkoombare drama dat dixi heet, het wegdrijven op je halflekke luchtbed na de zoveelste hoosbui en die mobieltjes die batterijen vreten. Kortom: festivallen is een dikke survivaltocht. Daarom zetten wij een aantal obvious, maar ook een aantal minder voor de hand liggende zaken voor je op een rijtje, zodat jij straks met gerust hart je eerste festival van het seizoen kunt gaan pakken.

Oordoppen

Harde muziek schijnt je oren nogal te verneuken. Hoewel je misschien over kan komen als een halfzacht ei is het desondanks geen slecht idee wat pluggen in die windvangers naast je hoofd te proppen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en ze zijn haast overal verkrijgbaar, dus een excuus om ze niet mee te nemen heb je tegenwoordig niet meer.Pik jij maar heel af en toe eens een festivalletje mee, dan kun je volstaan met een vrij basic setje oordoppen dat je bij de drogist koopt, maar ook bij een hoorwinkel kun je terecht voor een eenvoudig en niet al te duur basis-setje.

Let er bij het aanschaffen wel op dat je een paar koopt dat speciaal voor muziekconcerten en festivals bedoeld is, waarbij het filter in de oordop de hoge tonen er uit filtert voor je. Sta jij vrijwel nonstop de hele zomer op festivals? Dan loont het echt de moeite om bij een hoorwinkel een paar op maat gemaakte oordoppen te laten maken. Het is een eenmalige investering, maar wel een hele belangrijke én dankbare. Reken op een bedrag van tussen de 100 en 150 euro, een bedrag dat te overzien is en het geld dubbel en dwars waard is. Gelukkig zijn organisatoren van festivals zich tegenwoordig ook steeds beter bewust van de risico's op gehoorschade, waardoor (basic) oordopjes vaak ook op het festival zélf te koop zijn. Ben je de jouwe vergeten? Schaf dan absoluut zo'n eenvoudig setje aan zodra je op het festival bent!

LEES OOK: Hotspots: hoe 010 uitgroeide tot een clubstad

'Duizend dingen Dixi doekjes'

We kennen het allemaal (zeker de meisjes): die vreselijke festivaldixi. Heb je er na lang wachten eindelijk eentje gevonden die nog niet half ondergekotst is (of erger…), blijkt dat er geen toiletpapier meer is. Een pakje papieren zakdoekjes biedt in dat geval sowieso uitkomst, dus neem mee, neem mee! Even leek er hoop, toen een paar jaar geleden de plastuit voor vrouwen ten tonele verscheen, maar een doorslaand succes werd het onding nooit. Zweer jij als meisje wél bij de plastuit, schaf die dan zeker van te voren aan. Vind jij staand - of half hurkend - plassen als meisje teveel gedoe, zéker in zo'n op de beat meetrillende dixie, dan snappen we dat.

poncho festival guide

Om nu te voorkomen dat je bij een dixibezoek voor allerlei onprettige verrassingen komt te staan neem je sowieso altijd een pakje ontsmettende 'duizend dingen doekjes' mee. Ideaal voor van alles en nog wat, want je kunt ze ook nog eens als toiletbrilreiniger gebruiken. Extra tip: kijk nooit (nee, nooit!) in de wc-pot…Voor de jongens, die natuurlijk geen tasje met zich mee zeulen als ze naar het toilet gaan, kan het handig zijn om dan op zijn minst een pakje papieren zakdoekjes in je broekzak te stoppen, als je aanvoelt dat je een dixi gaat bezoeken in plaats van de plaszuil.

De 'Festicap'

Je kan die leuke jongen of dat knappe meisjes achter de bar nog zo lief aankijken met je puppy ogen, dat dopje van je flesje water ga je niet mee krijgen… 'Veiligheidsredenen'. Daar ga je dus weer, met je open flesje door die dansende mensenmassa, waardoor het al half leeg is tegen de tijd dat je bij je vrienden terug bent. Sinds kort is er een ideale oplossing voor dat probleem: de festicap. De festicap is een 3D-geprinte universele flesdop sleutelhanger, die ook nog eens een bierflesje kan openen!

Omdat het een sleutelhanger is mag deze door de beveiliging niet in beslag worden genomen. Zorg er dus wel voor dat je hem inderdaad als zodanig mee naar binnen neemt (en niet als los object). Bovendien kunnen mensen niet zo makkelijk iets in je drinken gooien. Meer info over de festicap? check www.Umake.nl. Extra tip: als je je sleutelbos niet de hele dag in je zak wilt hebben kun je de festicap ook aan het etuitje van je oordopjes bevestigen, want je oordopjes doe je zo nu en dan toch wel even uit.

Condooms

Heerlijk cliché, maar toch nemen we ze op in onze survival guide: condooms. Zeker in het geval van een meerdaags festival (oftewel: een 'weekender') kan een nachtelijke avontuur in een tentje tot de mogelijkheden behoren. Leuk en romantisch natuurlijk, maar onder invloed van drank en/of andere middelen is een foutje nu eenmaal snel gemaakt. Doe er dus alles aan om te voorkomen dat je na het festival met een rotgevoel of een SOA achterblijft, of zelfs onbedoeld met zwangerschap te maken krijgt. Neem condooms dus niet alleen mee, maar kleed je ook op de daad wanneer je ergens in een tandje iemands beha staat los te knopen. Extra tip: check wel van tevoren nog even de houdbaarheidsdatum van die ene condoom die al maandenlang in je portemonnee zit… Better safe than sorry!

connie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws