Emotioneel: Hoevelaakse boer heeft zijn trekker terug

Geert van der Klugt | 22 juni 2018
algemeen

trekker

Een man zonder trekker; brood zonder boter. Voor deze Hoevelaakse meneer zijn de afgelopen vier jaar samengevat tot melancholie, gemis en verdriet. Eerder deze week veranderde alles.

Man-en-machine

Gerhard Langerer is wijkagent en -mensenmens, maar bovenal superheld. Hij was hoogstpersoonlijk ter plekke, toen de rechtelijke eigenaar van een gestolen, groene trekker verenigd werd met zijn dierbare. Het voertuig werd jaren terug gejat, maar na een flinke portie inzet, -detectivewerk en avontuur zijn man-en-machine terug bij elkaar.


Sfeerimpressie

Gerechtigheid

'Het zat hem dwars. Zijn voertuig was gestolen, en hij had een grote grasmaaier nodig. Toen meneer op zoek ging vond hij zijn oude tractor op Marktplaats. Wij zijn ingeschakeld en hebben uiteraard de klus geklaard: de dief is aangehouden op verdenking van heling', vertelt Gerhard. Een willekeurige Dostoyevsky-epos vergelijkt ternauwernood niet bij de poëtische gerechtigheid die wijkagent Gerhard, samen met Politie Utrechtse Heuvelrug, uitdeelde aan de betreffende boef. 

LEES OOK: Opvallend! IKEA gaat dj-gear maken

Liefde

Misdaad en straf; oorzaak en gevolg. Tragedie, spanning, en een geweldige vertoning van liefde tussen mens en trekker: het piepkleine Hoevelaken huisde onverwachts een werelds toneel. 

Beeld: © Politie Utrechtse Heuvelrug

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws