NPO 3FM gooit ruiten in: geen Glazen Huis meer

Partyscene Redactie | 24 september 2018
algemeen

Geplaagde radiozender probeert het in december met De Lifeline

Dit jaar geen dj's opgesloten in een Glazen Huis, maar van 18 tot en met 24 december komt men in actie voor reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten middels De Lifeline

In de week voor kerst trekken teams met 3FM dj’s vanaf drie verschillende locaties een week lang te voet van actie naar actie. Ze gaan 24 uur per dag op een barre tocht door heel Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht: de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon. Dit alles met als doel geld in te zamelen voor het Rode Kruis, waarbij het publiek een ‘eigen doel kan kiezen’: levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.
 
3FM Serious Request: De Lifeline wordt gemaakt voor en door het publiek: zij organiseren acties waar de dj-teams tijdens hun tocht voorbij trekken. Anders dan bij voorgaande edities komt 3FM Serious Request naar de actievoerders toe. Of dit nu een gamemarathon in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging of een rooftopparty op je eigen dakterras midden in de winter is: alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd.
 
Veel kritiek

TivoliVredenburg dient als HQ. Vanuit Utrecht krijgen de dj’s in het land opdrachten die ze onderweg moeten uitvoeren, maar we maken er ook radio. Bij 3FM Serious Request hoort natuurlijk ook het aanvragen van platen voor geld. Daarnaast organiseert 3FM in TivoliVredenburg een festival waar je terecht kunt voor optredens, workshops, lezingen, talks, games, karaoke en meer. 

De laatste jaren kwam er steeds meer kritiek op het Glazen Huis dat soms meer op een egoshow van de dj's leek. Ook werden de ingezamelden miljoenen minder en zakken de luistercijfers van het toch al geplaagde 3FM.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws