Arjen Lubach: 'Legaliseer XTC'

Ruben den Boer | 22 oktober 2018
algemeen

Ter ere van het Amsterdam Dance Event dook Arjen Lubach voor zijn programma 'Zondag met Lubach' in de wereld van de XTC. Wat blijkt? XTC is helemaal niet zo gevaarlijk als mannen in pakken denken. De oproep van Lubach luidt dan ook: legaliseer XTC!

Dat de gevaren van XTC wel meevallen wisten wij natuurlijk al lang. Uiteraard zitten er gevaren aan het gebruik van XTC: je kunt oververhit raken, flauwvallen, en als je echt foute zooi hebt kun je er zelfs dood aan gaan. Lubach dook echter in de cijfertjes en kwam er achter dat er jaarlijks veel meer mensen dood gaan aan tabak en alcohol, terwijl die producten gewoon in de supermarkt liggen.

LEES OOK: Raarrrr! Huismoeders maakten in de 60's reclame voor speed

Koppige politici willen geen XTC 

Toch denken politici er niet aan om XTC van de lijst 1 van de Opiumwet af te halen. Waar de hoge heren in Den Haag zich normaal gesproken beroepen op onderzoeken, cijfers en rapporten, beperken ze hun argumenten tegen XTC tot "het is rommel". Vaak is men ook bang dat de drugscriminaliteit of het drugsgebruik toe zal nemen als XTC gelegaliseerd wordt. Lubach liet afgelopen weekend echter zien dat beide gedachtes totale onzin zijn.

Legaliseren die XTC

De conclusie is dus dat het eigenlijk best vreemd is dat XTC niet legaal is. Arjen Lubach pleit voor een legalisering van Nederlands' favoriete partydrug. Dit zou zorgen voor betere pillen, minder criminaliteit en minder drugsafval. En laten we eerlijk zijn, het zou wel zo lekker zijn als je een snoepje kan nemen zonder bang te hoeven zijn voor de instaties. 

Hieronder kun je het hele item van Arjen Lubach terugkijken:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws