MTV nomineert vijf jongeren voor eerste MTV EMA Generation Change Award

Ruben den Boer | 23 oktober 2018
algemeen

De MTV EMA Generation Change Award is een nieuwe prijs, bedoeld om een spotlight te schijnen op "dappere, originele jonge mensen die de wereld veranderen". MTV zal de prijs voor het eerst uitreiken tijdens de MTV EMA's op 4 november 2018 in Bilbao.

We kennen MTV allemaal wegens de enorme invloed die ze op de muziek- en jongerencultuur hebben. Nu will het bedrijf hun invloed inzetten om jonge wereldveranderaars in het zonnetje te zetten. Dat doen ze met een nieuwe prijs: de MTV EMA Generation Change Award.

LEES OOK: Martin Garrix genomineerd voor MTV EMA 2018 Best Electronic Award

Genomineerden voor de MTV EMA Generation Change Award

Met de aankondiging van hun nieuwe prijs maakte MTV ook direct bekend wie er kans maken op de eerste MTV EMA Generation Change Award. Vijf jonge wereldveranderaars die de wereld een stukje beter proberen te maken met behulp van muziek, storytelling of digitale media. Dit zijn de genomineerden in het kort:

Sonita Alizade - #GenerationEndChildMarriage

MTV EMA

Sonita Alizade is 21 jaar oud en komt uit Afganistan. Zij gebruikt haar rapteksten en krachtige stem om het kidnerhuwelijk te beëindigen, de rechten van meisjes te steunen om hun lot te kiezen en mensen over de hele wereld te inspireren om groot te dromen.

Mohamad Aljounde - #GenerationRefugeeRights

MTV EMA

De Libanese Mohamad Aljounde is met zijn 17 jaar de jongste genomineerde. Hij bouwde een school in een vluchtenlingenkamp in Libanon, hiermee gaf hij kinderen toegang tot het volgen van een opleiding. Dit alles deed hij met de kracht van storytelling om een ​​licht te werpen op hun realiteit in de nasleep van een aanhoudende oorlog.

Ellen Jones - #GenerationInclusion

MTV EMA

Ellen Jones is 20 jaar en komt uit het Verenigd Koninkrijk. Zij is een activist en content creator die zich richt op LGBTQ+ -rechten, geestelijke gezondheid, rechten voor gehandicapten en feministische kwesties, met behulp van digitale media om verandering teweeg te brengen.

Xiuhtezcatl "X" Martinez - #GenerationEarthGuardians

MTV EMA

Xiuhtezcatl "X" Martinez heeft wellicht een lastige naam, maar komt gewoon uit Amerika. Hij is een klimaatactivist, een hiphopartiest en een krachtige stem in de frontlinies van een door de jeugd geleide milieubeweging.

Hauwa Ojeifo - #GenerationSafe

MTV EMA

Hauwa Ojeifo is een Nigeriaanse changemaker die een beweging van liefde, hoop en steun oprichtte om geestelijke gezondheid een stem in Nigeria te geven.

LEES OOK: Dit zijn de Nederlandse genomineerden voor de MTV EMA Awards

Welke jongen of meid krijgt jouw steun?

De MTV EMA Generation Change Award is een publieksprijs, jij bepaalt dus wie er wint. Je kunt een kanshebber naar de overwinning stemmen door de hashtag achter zijn of haar naam te gebruiken in combinatie met #MTVEMA. Stemmen kan tot 30 oktober 2018 23:59.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws