Johan Derksen vindt dat homo's maar zelfspot moeten hebben

Partyscene Redactie | 22 november 2018
algemeen

Daan Verhoeven (25) uit Eindhoven en Bowi Jong (20) uit Alkmaar zijn helemaal klaar met de homophobie in het Nederlandse voetbal. Met een brandbrief drongen zij de KNVB aan voetbal homo-vriendelijker te maken. Die brief viel niet bij iedereen in goede aarde. Zo maakte Johan Derksen een kenmerkend lompe opmerking waardoor de woede onder de homoseksuele voetbalfans alleen maar toenam. 

‘Pak die vieze homo!’, ‘Sta eens op, mietje!’, als je wel eens bij een voetbalwedstrijd bent geweest heb je deze termen vast wel eens langs horen komen. Daan Verhoeven en Bowi Jong in ieder geval wel. De twee homosekuele voetballiefhebbers voelen zich zelden veilig in een voetbalstadion en vinden dat daar verandering in moet komen. Zei willen dat voetbalstadions en clubs voor de volgende generatie homo's een veilige plek wordt.

Johan Derksen: "Homo's moeten zelfspot hebben"

Johan Derksen vond het allemaal weer te ver gaan en zei dat homo's maar gewoon een beetje zelfspot moeten hebben. "Je bent niet meteen een homofoob als je een grap maakt", zegt Derksen tijdens een uitzending van Veronica Inside. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws