Dj's delen favoriete tracks van 2018

Ruben den Boer | 30 december 2018
algemeen

Het einde van het jaar nadert en dat kan maar één ding betekenen: lijstjes! De leukste feestjes van 2018, de lekkerste frikandellen van 2018, de leukste schoonmoeder van 2018; je kunt het zo gek niet bedenken of er is een lijstje voor. 3voor12 is ook al sinds jaar en dag fan van dit soort eindejaarslijstjes, zo vroegen ze dit jaar dj's naar hun favoriete tracks van afgelopen jaar. Dat leverde uiteraard boeiende resultaten op.

Paul Elstak

Sommige dj's wijden enorm uit over hun favoriete track van 2018. De unieke compositie, de denderende dynamiek en de meest bijzondere persoonlijke ervaringen komen voorbij. Dj Paul Elstak niet hoor, de stampkoning kan heel kort en krachtig zijn over zijn favoriete plaat. 'Goed nummer, mooie stem en de beat glijdt er heerlijk in. Ook top gemasterd en gemixt.' Maar over welke plaat zou Paul Elstak het hier hebben? Je raad het niet, maar Dua Lipa's New Rules was Elstak's track van 2018. (grappig genoeg dateert dit nummer al uit 2017, maar is goed Paul).

Dj Abstract

Ook dj Abstract stapt buiten ze eigen genre. Hij noemt Reel It In van Amerikaanse rapper Aminé als beste nummer van 2018. Hij noemt het een absolute banger die er meteen lekker in knalt. Daarnaast looft hij het refrein en de simpele gitaar en fluit. 'Het werkt bijna overal!', aldus dj Abstract. Luister de track hieronder en oordeel zelf maar.

Benny Rodrigues

Waar Paul Elstak en Abstract hun favoriete platen nog in de top 40 konden terugvinden, duikt Benny Rodriguez voor zijn persoonlijke pareltje wat verder onder de grond. Daar vond hij de Koreaanse houseplaat It Makes You Forget (Itgehane), van Peggy Gou. Net zoals wij verstaat Rodrigues 'precies helemaal niks' van de tekst, maat volgens de dj is dat precies wat de track zo goed maakt. 'House zoals house in mijn oren ooit bedoeld is vol met liefde, warmte. muzikaliteit en posiviteit.'

3voor12

Wij hebben slecht drie hoogtepuntjes uitgelicht, maar 3voor12 sprak maar liefst 28 dj's over hun favoriete platen die dit jaar uitkwamen. Wil je de hele lijst lezen? Dan kun je hier terecht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws