Dit zijn de 5 beste dj-sets van 2018

Ruben den Boer | 7 februari 2019
algemeen

Beste dj-sets 2018

2018 ligt al even achter ons en bij ons slaat de weemoed en nostalgie toe. Want terwijl wij door ons raam naar de koude, gure winterlucht kijken, zijn wij met ons gedachte even terug bij afgelopen zomer. Het was namelijk weer een memorabel jaar wat betreft dj-sets. Wij zetten de 5 dj-sets die ons het meeste zijn bijgebleven op een rijtje (in willekeurige volgorde).

1. Swedish House Mafia op Miami Ultra

Als wij terugdenken aan 2018, dan denken we aan de comeback van Swedish House Mafia. Het legendarische dj-trio bezegelde hun comeback met een direct legendarische set tijdens Ultra Music Festival Miami. Na een minutenlange, intense, onheilspellende intro knalt Swedish House Mafia erin met het toepasselijke 'Miami 2 Ibiza'. Kippenvel. 

2. Paul Kalkbrenner op Tomorrowland 

Van Miami vliegen we terug naar België voor Tomorrowland. Daar was het namelijk aan Paul Kalkbrenner om de weide in vuur en vlam te zetten. Tussen zijn vele originele tracks werden we verrast door Kalkbrenners geniale remix van 'Te Quiero', een track van de Belgische Stromae. Dat werd natuurlijk door het Belgische en internationale publiek met open armen ontvangen.

3. Solomun op ADE

Ook in ons eigen land werden er in 2018 weer genoeg legendarische dj-sets weggeven. Hetgeen wat als eerste in ons opkomt is de marathonsessie van Solomun. Tijdens ADE draaide de koning van de afters maar liefs 22 uur achter elkaar met als absoluut hoogtepunt zijn sunrise-set in de Amsterdam Tower. 

4. Salvatore Ganacci op Tomorrowland

De arena stond wellicht niet afgeladen vol tijdens z'n set, maar de beelden van Salvatore Ganacci op Tomorrowland 2018. Z'n muziek was niet het beste wat Tomorrowland te bieden had, maar de vele herkenbare samples en hilarische skits tussendoor zorgden voor een prachtig geheel. De echte show vond echter plaats in de dj-booth, waar Ganacci de meest vreemde danspasjes uithaalde. Deze Joegoslaaf vergeten we nooit meer.

5. Hardwell op Ultra Miami

2018 was behalve het jaar van vele legendarische sets ook het jaar waarin we afscheid hebben moeten nemen van enkele artiesten. Een van de artiesten die we het meest gaan missen is Hardwell, de besloot op zijn hoogtepunt (voorlopig) te stoppen. Tijdens ADE ging hij er knallend uit, maar daar zijn helaas geen videobeelden van. Gelukkig was zijn show op Ultra Miami ook niet mis. 

Welke dj-sets uit 2018 zijn jou het meeste bijgebleven?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws