Tiësto vijftig jaar: het leven van een dance-pionier

Ruben den Boer | 17 januari 2019
algemeen

Tiësto

Twee violen en een trommel en een fluit! Tiësto viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. Sommige jongere dance-fans zullen hun neus voor deze 'oude man' ophalen, maar bij de meeste wekt de legende niets anders dan respect op. Niet zo gek dus dat er vandaag genoeg eerbetonen te lezen zijn en ook wij kunnen het niet laten. 

De loopbaan van Tiësto valt op z'n minst indrukwekkend te noemen. Hij brak pas op z'n dertigste door, aan de ene kant was de Brabander dus een laadbloeier te noemen. Aan de andere kant was hij alles behalve laat. Hij was vooruitstrevend, innnovatief en zijn tijd vooruit. Dat is dan ook precies wat hem zijn roemrijke carrière heeft opgeleverd. 

De prijzen van Tiësto

En roemrijk is dan nog zacht uitgedrukt. De lijst met prijzen die Tiësto in de wacht heeft gesleept lijkt eindeloos. Zo behoord hij sinds 2000 al tot de 100 beste dj's ter wereld, sinds 2001 heeft hij zelfs non-stop in de top 10 gestaan waarvan drie keer zelfs op de eerste plek (2002, 2003, 2004). Daar blijft het echter niet bij, zo won hij ook een Grammy, een Gouden Harp en een Edison Pop Oeuvreprijs. Hij werd zelfs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dat kunnen weinig dj's hem nazeggen. 

Tiesto

LEES OOK: De helden van vóór Tiesto, Armin en Martin Garrix...

Die prijzen komen natuurlijk niet uit de lucht vallen, die heeft hij voornamelijk te danken aan zijn talloze hits. Die soms vooruitstrevend, soms revolutionair, en soms simpelweg fucking lekker waren. Wat te denken van 'Traffic', 'Just Be' en 'In The Dark'.

Niet bang voor samenwerking

Bovendien is Tiësto nooit bang geweest om samen te werken met verrassende artiesten. Dat deed hij in 2003 al met zijn legendarische remix van Kane's 'Rain On Me' en doet hij nu nog steeds. Bijvoorbeeld met zijn tracks 'Boom' en 'Jackie Chan', op deze tracks uit 2018 werkte hij respectievelijk samen met Gucci Mane en Post Malone.  

Dat Tiësto op zijn vijftigste nog steeds tot de top behoort mag dus geen verrassing heten, en wij hopen dat hij zijn belofte om zijn leven lang muziek te maken na zal komen.

Tiësto, gefeliciteerd!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws