Michael Jackson blijft in Amsterdam

Jonas Bloemen | 21 maart 2019
algemeen

Als het aan Madame Tussauds ligt, blijft het wassenbeeld van Michael Jackson gewoon staan in het museum. Over de King of Pop is sinds de documentaire Leaving Neverland veel commotie ontstaan.

In de documentaire wordt Michael Jackson van kindermisbruik beschuldigd. Volgens Madame Tussauds hebben die beschuldigingen en de commotie geen invloed op het al dan niet weghalen van de wassenbeelden. 

‘De figuren die bij Madame Tussauds te zien zijn, weerspiegelen personen die een impact hebben gehad op de populaire cultuur en die bezoekers verwachten te zien. Michael Jackson was en is momenteel een kenmerk van de Madame Tussauds-attracties over de hele wereld. Met regelmaat monitoren wij onze keuzes van de tentoongestelde figuren. Dat doen we aan de hand van externe gebeurtenissen en feedback van bezoekers. De beelden blijven in de nabije toekomst tentoongesteld.’ Luidt de reactie van het wassenbeeldenmuseum. 

Volgens de vestiging in Amsterdam kwamen er de afgelopen weken meerdere klachten over het standbeeld van Jackson. Maar het verwijderen van het beeld vindt de Amsterdamse directie geen lichtzinnig besluit. Daar moet eerst met het hoofdkantoor over overlegd worden. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws