Betalen met je telefoon op festivals: zo doe je het!

Jonas Bloemen | 3 juni 2019
algemeen

Je kent het vast wel: na afloop van een festival veel te veel muntjes over hebben. En dat terwijl je een half uur in de rij hebt gestaan om überhaupt aan die muntjes te komen. Op festivals van Apenkooi Events is dat verleden tijd. De organisatie kiest namelijk voor mobiele betalingen via een app. 

Vorig jaar vroeg Apenkooi Events aan de bezoekers van haar festivals waar de voorkeur naar uitging. Uit het onderzoek bleek dat 74 procent het liefst elektronisch betaald bij de bar. Volgens Tom Veldhuis van het organisatiebureau willen de festivalgangers geen tussenkomst meer van muntjes of het opladen van bandjes. ‘Vorig jaar hebben we ook een duurzaamheidstraject ingezet, en in lijn daarmee hebben we in Payconiq een partner gevonden waarmee we het betalen van consumpties snel en eenvoudig maken: via je smartphone. Zo zorgen we niet alleen voor minder uitstoot, maar ook voor minder rijen. En zo hebben onze bezoekers meer controle over hun betalingen. Tegenwoordig doen we alles al met onze smartphone, dus waarom ook niet betalen?’ vertelt Veldhuis tegen het AD. 

Apenkooi Events is organisator van onder andere DGTL, STRAF_WERK en Pleinvrees. Tijdens het paasweekend, 18-20 april, is het voor het eerst mogelijk om op een festival mobiel te betalen. DGTL heeft de eer om met deze innovatie af te trappen. Bezoekers van het festival moeten dan de app Payconiq op hun telefoon hebben staan. De app beschikt ook over betaalverzoeken waardoor je de afgerekende drankjes direct kunt doorrekenen aan je vrienden. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws