Amaiiii: Samson en Gert is verleden tijd

Jonas Bloemen | 2 april 2019
algemeen

De liefde tussen Samson en Gert is over. Gert Verhulst stopt met zijn rol in de kinderserie. Dat betekent dat Samson op zoek moet naar een nieuwe baas. Verhulst gaat er alles aan doen om Samson een langer leven te bezorgen. 

Na vijftien seizoenen ‘ik moest kloppen want de bel doet het niet’ zullen de wegen tussen Samson en zijn baas dus scheiden. Gert Verhulst liet eerder al weten dat zijn rol in de serie niet oneindig zou zijn. Verhulst, die zelf de baas is van Studio100, wil heel graag dat Samson blijft bestaan. Op welke manier, met of zonder baasje, laat hij nog in het midden. 

Op 29 september 1992 werd het programma voor het eerst in Nederland uitgezonden. Veronica had de primeur. Naast de serie was het duo succesvol met theatershows en met hun muziek. Samson en Gert maakten ruim tweehonderd nummers. Tussen 21 december en 30 december kunnen fans afscheid nemen van het duo. In die periode worden er afscheidsshows georganiseerd en zullen Samson en Gert voor de laatste keer samen optreden. 

Foto: Wikipedia/Mitch S.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws