Omzet muziekstreaming neemt bizarre stijging aan

Jonas Bloemen | 3 april 2019
algemeen

Het is voor ons allemaal een van de belangrijkste zaken in het leven: muziek luisteren. Waar dat een paar jaar terug nog gepaard ging met illegale downloads, MP3-spelers of zelfs walkmens, gebruikt vrijwel iedereen tegenwoordig een streamingsdienst zoals Spotify. 

De omzet van muziekstreaming is met een derde gestegen. In 2018 groeide die omzet met 34 procent. De totale omzet komt neer op zo’n 8,9 miljard dollar. Het afgelopen jaar kende de wereldwijde muziekindustrie een omzet van 19,1 miljard dollar. Iets minder dan helft van die omzet komt dus af van streamingsdiensten. Daarentegen daalde de totale omzet van fysieke verkopen met 10,1 procent. 

Spotify is in zijn eentje verantwoordelijk voor bijna de helft van de 8,9 miljard dollar die werd omgezet met muziekstreaming. Maar liefst 46,9 procent van dar reuzebedrag leverde Spotify aan. Het grootste gedeelte van de 8,9 miljard dollar is afkomstig uit abonnees. In 2018 betaalde ruim 255 miljoen mensen voor een abonnement op een streamingsdienst. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws