Festival in het buitenland? Huur een auto!

Partyscene Redactie | 29 juni 2019
algemeen

België, Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk: ook over de landsgrenzen worden er af en toe festivals van formaat georganiseerd met artiesten van formaat. Het probleem is dan vaak de afstand. Maar zoals er voor elk obstakel een oplossing is, zo hoeft een ver festival je ook niet tegen te houden.

Of je nou van techno, metal, hardcore, hiphop of rock houdt: in ieder genre worden er overal in Europa festivals georganiseerd waar de grootste artiesten op afkomen. Maar hoewel de toegangsprijzen bijvoorbeeld wel opgehoest kunnen worden, is het vaak het vervoer dat een probleem vormt. Een vliegtuig nemen is te duur of niet mogelijk, de trein rijdt maar op bepaalde tijden – of komt helemaal niet in de buurt - en bussen kan je huren, maar dan moet je wel een hele grote vriendengroep hebben. Als je geen vrienden of familie met een auto hebt, kan je het festival dus wel vergeten. Of niet?

Het hangt een beetje af van de afstand, en van de grootte van je vriendengroep, maar een auto huren biedt de ultieme vrijheid om naar het festival te kunnen en je verder helemaal geen zorgen meer te maken om vervoer. Je zal niet meer na een festival urenlang op een stikdonker, ijskoud treinperron hoeven staan, je zal niet meer moeten vechten met medefestivalgangers om een taxi te bemachtigen, maar je kan gewoon na een hele dag muziek, gezelligheid en dansen met zijn allen in de autostappen en weer naar huis rijden.

Naast het logistieke voordeel is het ook een financieel voordeel: een auto huren is veel makkelijker en goedkoper dan je wellicht op voorhand denkt. Tegenwoordig zijn er met websites als goedkoperautohuur.nl hele betaalbare mogelijkheden, waarbij je daarnaast zonder weinig problemen ook de grens over kan met je huurauto. Waar het vroeger een haast exclusieve noodoplossing was, is het tegenwoordig verworden tot een zeer toegankelijke mogelijkheid.

Maar het grootste voordeel blijft de vrijheid. Een auto is vrijheid zoals een festival vrijheid is. Je nergens zorgen om te hoeven maken, kunnen komen en gaan wanneer je wilt, zelf bepalen waar, of en hoe je gaat ligt helemaal in de lijn met het onbekommerd dansen, heerlijk feesten en springen dat bij een festival hoort. Maar ondanks de vrijheid ook de verantwoordelijkheid die bij zowel festivals als auto’s horen: vergeet niet dat als je moet rijden je niet kan drinken – of kies iemand in de vriendengroep die de Bob is!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws