Spotify roept via popup op om te stemmen tijdens de EU-verkiezing

Jonas Bloemen | 9 mei 2019
algemeen

Op 23 mei gaat Nederland weer naar de stembus. Wellicht is je maatschappelijke kennis goed en weet je waar we het over hebben. Maar, grote kans dat je geen flauw idee hebt waarom er nu alweer gestemd moet worden. In maart waren er immers ook al verkiezingen. Destijds was het rode bolletjes inkleuren voor de Provinciale staten en waterschappen. Deze maand zal er gestemd worden voor het Europees Parlement. 

Omdat veel jongeren niet bekend zijn met het fenomeen ‘verkiezingen’ wordt er vanalles uit de kast getrokken om ook die doelgroep naar het stemlokaal te lokken. In Nederland was het BNNVara-presentator Tim Hofman die zich twee jaar geleden inzette om jongeren naar de stembus te krijgen. Ook Europees blijkt er nu een campagne gaande. 

Streamingsdienst Spotify toont bij alle Europese abonnees ouder dan 18 jaar een popup dat de Europese verkiezingen in aanloop zijn. Spotify stelde zelfs een speciale playlist samen met een nummer van elk land uit de Europese Unie. Duncan Laurence vertegenwoordigd Nederland in de playlist. Voor bijvoorbeeld Zweden is dat Zara Larsson. Op de dag van de verkiezingen krijgen gebruikers nog een extra popup. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws