73% van artiesten heeft mentale problemen

Fenna Kiebert | 7 juli 2019
algemeen

73% van de onafhankelijke artiesten lijdt aan een psychische aandoening en kampt met mentale gezondheidsproblemen, heeft een nieuw onderzoek van het distributiebedrijf Record Union bekend gemaakt.

De online enquête werd gehouden tussen 21 maart en 2 april en omvatte bijna 1500 artiesten, waarvan een op de drie toegaf dat ze paniekaanvallen hadden. Andere problemen waren druk, te veel stress, angst en depressie.

Donatie

Onder de titel 'The 73 Percent Report', tonen de resultaten aan dat faalangst, eenzaamheid en financiële instabiliteit hierbij belangrijke factoren waren. Record Union heeft toegezegd om $ 30.000 te doneren aan projecten die gericht zijn op het aanpakken of voorkomen van psychische aandoeningen bij artiesten. Het fonds is momenteel open voor aanvragen.

Het onderwerp is al een aantal jaren een serieus onderwerp. Dit komt vooral door sterfgevallen als Avicii en The Prodigy's Keith Flint, die tragische voorbeelden zijn van sterren die hun leven hebben verloren aan de ergste gevolgen van psychische problemen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws