UK geeft 1,5 miljoen aan clubs en promoters

Fenna Kiebert | 7 juli 2019
algemeen

Om ondersteuning te bieden aan de clubs en promotors van het Verenigd Koninkrijk, heeft Arts Council England £ 1,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de financiering van onafhankelijke clubs, podia en promotors door het hele land.

Samenwerking

In samenwerking met Music Venue Trust is het Supporting Grassroots Live Music-fonds van plan om tussen £ 1000 en £ 40.000 te bieden aan geselecteerde aanvragers die al drie jaar of langer aan een project werken.

Om in aanraking te komen moet je voldoen aan de term ‘grassroots’. Arts Council England definieert de term als ‘diegenen die werken met nieuw, zich ontwikkelend talent, in kleine tot middelgrote locaties’

LEES OOK: Elrow Town Festival Edinburgh

Ondersteuning

‘Grassroots-muzieklocaties zijn essentieel voor onze wereldberoemde muziekindustrie en gemeenschappen in het hele land, en er moet een gezamenlijke inspanning van zowel de publieke sector als de muziekindustrie zijn om hen te ondersteunen,’ verklaart Arts Council-baas Darren Henley. ‘Met dit fonds zorgen we ervoor dat grassroots-locaties en promoters de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om de best mogelijke omgeving voor artiesten en doelgroepen te creëren’

Ondanks het feit dat de huidige muziekscene van Engeland sterker is dan ooit tevoren, hebben onafhankelijke locaties te maken gehad met veel problemen vanwege de stijgende huurprijzen, zakelijke tarieven etc. Deze factoren hebben een grote rol gespeeld in de toename van illegale raves die in het VK blijven opduiken.

Mocht je meer willen weten, ga hier naar de site van Supporting Grassroots Live Music-fonds.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws