Drugs kunnen alcoholisten helpen

Fenna Kiebert | 21 mei 2019
algemeen

Hoe scheef het ook klinkt, drugs kunnen er daadwerkelijk voor zorgen dat alcoholisten minderen of zelfs stoppen met drinken. Een nieuwe onderzoek toont de positieve impact van psychedelische drugs. Het onderzoek suggereert dat het nemen van psychedelische drugs zoals LSD en paddo's zou kunnen helpen bij alcoholverslaving te overwinnen.

LSD

LSD behoort tot de groep hallucinogenen. Het veroorzaakt een veranderde staat van bewustzijn en veranderingen in waarneming en het denken. LSD wordt ook wel Acid genoemd.

Onderzoek

Er is een enquete gestuurd naar 343 mensen die alcoholproblemen hadden voordat ze psychedelica namen. De resultaten toonden aan dat veel van de deelnemers een jaar na hun psychedelische ervaring hun alcoholgebruik drastisch hadden verminderd.

83 procent voldeed niet langer aan de criteria van 'alcoholist' en 28 procent zei dat hun psychedelische ervaring de reden was dat ze hun levensstijl veranderden.

LEES OOK: Wie zijn de grootste zuipschuiten ter wereld?

Levensdoelen

Dr. Matthew Johnson, universitair hoofddocent aan de Johns Hopkins University School of Medicine meldt: ‘Als je met iemand praat die een verslaving heeft weten te overwinnen, vertellen ze vaak dat een bepaald persoon ze liet zien of ze deed afvragen wat nou echt belangrijk is in het leven.’

‘Psychedelica roepen dit soort vragen ook op, ook al hebben we nog veel meer te ontdekken, ik denk dat het waarschijnlijk de natuurlijke stof is van de psychologische ervaring die zorgt voor de hoge succespercentages.’

Psychedelica zijn onlangs in verband gebracht met het genezen van depressies en 's werelds eerste Centre for Psychedelic Research is eerder dit jaar in Londen geopend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws