Dit zijn alle elektronische genres en hun geschiedenis in een schema

Ivo Mollemans | 24 augustus 2019
algemeen

Als mensen dance muziek omschrijven gebeurt dat vaak met een term als ‘EDM’. Deze term is in principe correct, maar onder EDM valt heel wat meer dan alleen de house die er meestal mee bedoeld wordt.

Alle genres in een overzichtelijk schema

Er zijn inmiddels tal van genres en subgenres met elk hun eigen kenmerken. En omdat er zoveel verschillende soorten electronische muziek zijn is er nu een schema met daarin alle soorten dance, van vroeger tot nu, en alle genres zijn genoteerd. Het schema is gemaakt door iemand die zich op het internet ‘Ishkur’ noemt en het is niet het eerste schema met alle dance genres dat online gezet is. De versie die nu uitgebracht is, is versie 3.0, maar in 2000 stond de eerste versie al online met alle genres die toen al bestonden. Na versie 2.0 en 2.5 in 2003 bleeft het stil, maar er wordt al aan deze versie gewerkt sinds 2006.

LEES OOK: Super zeldzame Porsche Type 64 krijgt per ongeluk bod van 70 miljoen op veiling

In de tussentijd zijn er zoveel nieuwe genres bijgekomen dat het schema een stuk uitgebreider is geworden en veel meer informatie bevat. Bij elk genre zijn ook tracks, de geschiedenis en uitleg van het genre te vinden.

Check het hele schema hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws