EDC organisator Insomniac voorziet Bahamas van tenten na orkaan Dorian

Ivo Mollemans | 30 september 2019
algemeen

Orkaan Dorian is de sterkste orkaan die ooit over de Bahamas is getrokken. De schade is enorm. Duizenden mensen zijn dakloos door de orkaan en alle hulp is welkom om het getroffen gebied te helpen. Onlangs kwam hulp uit een onverwachte hoek toen Insomniac, de organisatie van EDC, een hoop tenten - tenten die ze normaal op de camping van het festival gebruiken - richting het rampgebied stuurde.

Insomniac stuurt hun camping tenten naar de Bahamas

De organisatie weet hoe ze duizenden mensen tijdelijk onderdak moeten geven en dat komt nu goed van pas. Ze sturen hun zogeheten shiftpods naar de Bahamas. Deze tenten beschikken over stroom, zijn hitte-afstotend en kunnen harde windstoten aan. Daarnaast zijn ze ruim opgezet en op het festival worden ze verhuurd voor zes personen, maar de organisatie heeft gezegd dat ook grotere gezinnen er comfortabel in kunnen wonen voor zolang dat nodig is.

LEES OOK: EDC Las Vegas 2020 binnen twee dagen compleet uitverkocht

Het vervoeren en opzetten van de tenten zal de organisatie zo’n 1 miljoen dollar kosten. Via een fundraiser vragen ze anderen om ook bij te dragen aan het bieden van hulp. Het geld zal naast de tenten ook gebruikt worden om water, stroom, bedden, toiletvoorzieningen en andere benodigdheden te betalen voor betere leefomstandigheden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws