Joker film is dusdanig gruwelijk dat publiek opstaat en vertrekt

Zsarisse Knol | 8 oktober 2019
algemeen

Iedereen kent hem wel, de Joker. 4 oktober is de nieuwste Joker film uitgekomen en fans over de hele wereld geven hun mening. ‘Te donker’ en ‘te psychotisch’ zijn veelgehoorde beschrijvingen.

Fans die vrijdag de eerste screenings van de film bijwoonden zijn de bioscoopzaal ook weer vroeg uit gelopen omdat ze doodsbang zouden zijn geweest. De film zou te donker zijn om gewoon te kunnen kijken en misschien wel aanzetten tot geweld en moord. Ook onze Gordon had het zwaar. Zo schreef hij op Instagram dat hij is weg gelopen omdat hij het niet meer aankon.


Velen vonden de film vreselijk en te gruwelijk voor woorden. Anderen vinden juist dat het een prachtige film is: een film die een gruwelijk, maar realistisch beeld schetst. Zo tweet iemand dat The Joker niet is geworden zoals hij is omdat hij zo is geboren, maar omdat zijn omgeving hem hiertoe heeft gevormd.

Een nieuwe inkijk op the Joker

Wie kent hem nou niet, de eeuwige vijand van Batman. The Joker. Het is geen geheim dat the Joker nou eenmaal een donkere vijand is. Dat hebben we kunnen zien toen Jack Nicholson, Heath Ledger en Jared Letto in de rol van the Joker zaten. Nu is het aan Joaquin Phoenix om the Joker een nieuw verhaal te bieden. Laten we het erop houden dat dat verhaal uitermate duister en donker is. 

Ondanks alle negativiteit

Ondanks tal van negatieve reviews en verwarde bioscoopgangers zijn er ook legio positieve reacties. Bovendien heeft the Joker in zijn eerste weekend in Amerika al zo’n 96 miljoen dollar binnen gehaald. Daarmee heeft het Justice League (93 miljoen dollar), Shazam! (53 miljoen dollar) en Aquaman (67 miljoen dollar) verslagen en een nieuw hoogtepunt neergezet voor het Cinematic Universe van DC.

Bekijk de trailer hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws