South Park in China verbannen na kritische aflevering

Zsarisse Knol | 9 oktober 2019
algemeen

 

De animatiemakers van de serie South Park hebben het wel gedurfd met hun kritische aflevering van dit weekend. Ze brachten namelijk een aflevering uit en sindsdien is deze compleet van het Chinese internet verdwenen.

Waarom verbannen?

Je leest dit en zal vast denken: waarom is dit dan eigenlijk verbannen? De makers willen hiermee aantonen dat Hollywood zich aan allerlei regels probeert te houden om China tevreden te stellen. Ze proberen zo te voorkomen dat hun product in China wordt gecensureerd en dan niet wordt geleased.

Het lijkt erop dat het gaat om de aflevering ‘Band in China’. In de aflevering wordt de vader van Stan betrapt op het verkopen van wiet in China. Hierdoor wordt hij naar een werkkamp gestuurd dat te vergelijken is met een ‘heropvoedingskamp’ dat zich in de provincie van Xinjiang bevindt. Daar komt Randy Winnie the Pooh tegen die ook gevangen zit. Verder gaat de aflevering over de vier jongens die een metal band willen beginnen in China, maar zich continu moet aanpassen om aanvaardbaar te zijn in China

Wat Winnie The Pooh ermee maken heeft? Een aantal jaar geleden werd de populaire beer vergeleken met de Chinese leider Xi Jinping. Het land heeft vervolgens alles wat met Winnie The Pooh te maken heef gecensureerd. Daardoor is bijvoorbeeld ook de liveactionfilm Christopher Robin niet uitgebracht in China.

Reactie van de makers

Inmiddels hebben de makers van South Park op de ban gereageerd en deze is precies wat je van ze had kunnen verwachten. Ze reageren namelijk op de onenigheid met nog meer onenigheid. Zo bieden ze hun ‘excuses’ aan op twitter met: ‘We verwelkomen de Chinese censors in ons huis en in onze harten. Wij houden ook meer van geld dan van vrijheid en democratie’ en eindigen hun bericht met ‘Lang leve de fantastische communistische partij van China!’ 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws