Nickelback claimt auteursrecht tegen Donald Trump en wint

Ivo Mollemans | 10 oktober 2019
algemeen

Beeld via Gage Skidmore.

De band Nickelback is onderdeel van tal van meme’s, maar als de bandleden je niet aardig vinden kan je die meme’s maar beter niet gebruiken. Dat ze geen fan zijn van Donald Trump bleek wel toen een van zijn tweets offline werd gehaald nadat de band een copyright claim had ingediend via Twitter.

Nickelback is geen fan Trump

Trump had namelijk gebruik gemaakt van de photograph meme. In de originele videoclip van het nummer ‘Photograph’ houdt een van de bandleden een foto omhoog en in de meme’s wordt die foto telkens vervangen door een andere afbeelding. Trump had de foto vervangen door een foto van Joe Bidden, zijn democratische tegenstander. Nickelback besloot om een copyright claim in te dienen bij de tweet van Trump en dus werd deze offline gehaald.

LEES OOK: South Park in China verbannen na kritische aflevering

Door de gebeurtenis werd het originele nummer 38% vaker gestreamd dan daarvoor en dat komt neer op zo’n 772.000 extra streams. Daarnaast is het nummer 569% vaker digitaal verkocht en dat is goed voor zo’n 1000 downloads. Toch makkelijk verdiend met zo’n meme voor de band.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws