Stalker vindt Japanse idool door reflectie in haar ogen

Zsarisse Knol | 11 oktober 2019
algemeen

Een bijzonder, maar heel opmerkelijke stalkingszaak vond plaats in Japan. Hibiki Sato spoorde namelijk het Japanse idool Ena Matsuoka op middels de oogreflectie op haar openbare foto’s.

Hibiki achtervolgde de 21-jarige Ena Matsuoka en randde haar vermoedelijk aan. Naar verluidt wachtte de dader haar een lange tijd op bij de bushalte en volgde hij haar tot haar huis. Toen ze bij haar voordeur aankwam, viel hij haar aan van achteren. Vervolgens legde hij een kledingstuk over haar mond en trok hij haar mee een donker hoekje in. Ena is daar lichtgewond geraakt.

Inzoomen

Hoe Hibki de zangeres heeft gevonden, is zeer opmerkelijk. Hij deed dit namelijk door in te zoomen op haar ogen in de selfies die ze post, zo vertelt hij het aan de politie. Hij noemt zichzelf een grote fan van Matsuoka. Zelfs van dien aard dat hij de foto’s van de zangeres heel nauwkeurig bekijkt.

Sato geeft toe dat hij via Google Maps de locatie van de bus stop heeft vond, die zich dichtbij het appartement van de zangeres bevindt. Ook voegt hij toe dat hij doormiddel van andere foto’s en video’s meerdere aanwijzingen heeft verzameld over Matsuoka’s appartement. Daarmee zag hij de gordijnen en bekeek hij de lichtinval om te bepalen op welke verdieping ze woonde.

Pas op met je foto’s

Het incident wekt in het land een hoop vragen op. Iedereen vraagt zich nu af wat ze nog kunnen delen op social media. Een onderzoeker vertelt aan de lokale media: ‘Je moet er volledig van bewust van zijn dat als je foto’s en filmpjes op social media plaatst, je persoonlijke gegevens wordt vrijgegeven.’

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws