Taboe met vingers

Partyscene Redactie | 29 oktober 2019
algemeen

Hoe vaak masturbeer jij? We doen het natuurlijk allemaal! Maar praten we er tegenwoordig al in geuren en kleuren over, of is het nog steeds een taboe? 

Goede voorlichting

Seksuele voorlichting moet over meer gaan dan alleen voortplanting. En ook in de bovenbouw van de middelbare school moet voorlichting worden gegeven. Dat is de uitkomst van een onderzoek onder honderden scholieren. Het onderzoek is opgezet door Rutgers, het kenniscentrum voor seksualiteit, maar uitgevoerd door scholieren zelf. De jonge onderzoekers hebben hun leeftijdgenoten gevraagd hoe seksuele voorlichting beter kan. Leerlingen vinden dat onderwerpen als seksuele identiteit, wensen en grenzen, sexting, plezier in seks en onrealistische verwachtingen door porno meer aandacht moeten krijgen. In 2017 bleek uit het onderzoek Seks onder je 25e dat leerlingen de seksuele voorlichting een onvoldoende gaven.

Empoweren

Heleen van Royen vindt het geen probleem om haar privéleven met de rest van Nederland te delen. De boeken van de bestsellerauteur staan bol van de persoonlijke beschrijvingen. In haar Sexdagboek dat in de zomer van 2018 is verschenen, wordt tot in detail verslag gedaan van de intieme momenten met haar vriend en met haarzelf met behulp van een vibrator, genaamd de Womanizer. Heleen van Royen wil met haar boek de taboes over het seksleven doorbreken. Ze ziet het als een feministisch pamflet waarmee ze vrouwen wil empoweren. Daar hoort ook je zelf bevredigen bij. De Womanizer is een combinatie van een gewone interne staafvibrator met een clitorisstimulator op luchtdruk. Een Masturbator kopen is persoonlijk, maar laat je goed voorlichten. Het is wel zo fijn als verwachtingen ook uitkomen.

De documentaire 'Vieze Vingers' van Apollonia Duijster gaat over zelfbevrediging bij meisjes. Tijdens het Rotterdams Open Doek 2019 werd haar documentaire afgespeeld in de Lantaren Venster in Rotterdam. Het zou goed zijn dat de publieke omroep deze documentaire uitzendt voor een breed publiek.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws