Gender reveal goes wrong: pijpbom brengt oma om het leven

Zsarisse Knol | 29 oktober 2019
algemeen

Een echtpaar dat het geslacht van zijn baby op een creatieve manier wilde onthullen, veroorzaakte een gevaarlijk moment. Het paar koos ervoor zelf een gekleurde pijpbom te maken die uiteindelijk explodeerde. De oma van het echtpaar kwam daarbij om het leven.

Per ongeluk

Pamela en vijf anderen verzamelden bij het huis van de aanstaande moeder. Hier wilden ze met verschillende soorten explosieven experimenteren. Het doel hiervan was om het geslacht te onthullen en dit te filmen om vervolgens op social media te plaatsen.

Autoriteiten vertelden dat ze hierdoor onbedoeld een pijpbom maakten. Dit deden ze door tape over de bovenkant van de metalen buis te doen. Het buskruit had het gekleurde poeder uit de bovenkant moeten schieten, maar in plaats daarvan explodeerde het geheel en vlogen alle metalen stukken in het wilde weg.

Niet te ontwijken

Oma Pamela en de rest van de aanwezigen stonden 13 meter verderop van de explosie, maar het metalen stuk dat haar kant op vloog was niet te ontwijken. Pamela werd op haar hoofd geraakt, terwijl het stukje wat haar raakte waarschijnlijk nog zo’n 130 meter verder vloog.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws