Alan Walker doneert 100.000 bomen aan #TeamTrees, maar Elon Musk doneert er tien keer zoveel

Ivo Mollemans | 1 november 2019
algemeen

Meer bomen planten op de wereld om klimaatverandering en vervuiling tegen te gaan. Dat is het doel van #TeamTrees. Het is een initiatief van de YouTuber Mr. Beast en voor elke dollar die gedoneerd wordt, wordt er een boom geplant.

#TeamTrees wil overal ter wereld bomen planten

Uiteindelijk moeten er op die manier 20 miljoen bomen geplant worden, verdeeld over alle continenten behalve Antarctica. Het is de bedoeling dat de bomen vanaf 1 januari 2020 geplant worden. Het daadwerkelijke plaatsen van de bomen wordt overgelaten aan de Arbor Day Foundation. Deze organisatie plant al langer bomen en zal ervoor zorgen dat de juiste bomen op de juiste locatie komen te staan. Om donaties te stimuleren heeft Mr. Beast zelf als eerste 100.000 bomen gedoneerd. De eerste die daar overheen ging was Alan Walker met 100.001 bomen, maar het duurde niet lang voordat Elon Musk, de CEO van Tesla, hen beide overtrof met 1 miljoen bomen. Helaas voor Elon Musk is ook zijn donatie weer overtroffen en deze keer door Tobias Lütke de CEO van Shopify.

LEES OOK: Bassnectar wil 35.000 maaltijden naar Flint brengen om mensen te helpen

De ranglijst met het meeste aantal bomen per donatie is te vinden op de website van #TeamTrees. Het is ook mogelijk om via die site zelf te doneren, al hoeven het er dan meteen niet duizenden te zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws