Nonnen bezwangerd ondanks belofte kuisheid

Zsarisse Knol | 6 november 2019
algemeen

Een opmerkelijk bericht. Twee nonnen uit Sicilië waren op een liefdadigheidsmissie in Afrika en bij terugkomst waren ze bezwangerd.  Een kerkelijke bron vanuit Rome verklaarde: ‘Het schandaal veroorzaakt grote beroering’.

De ene non was een moederoverste en werkte met ‘gevallen vrouwen en hun kinderen’. Vervolgens kwam ze erachter dat ze zwanger was. Inmiddels heeft ze het klooster verlaten en is ze teruggegaan naar haar thuisland in Madagaskar.

De andere non wist niets van haar zwangerschap totdat ze naar het ziekenhuis moest ter controle van haar buikklachten. Ze hoorde in het ziekenhuis dat ze zwanger was. Het klooster was bepaald niet blij en plaatste haar over naar een andere kloosterorde. Daar kan ze zich voorbereiden op de komst van haar kind. Ze zou ondertussen met de gedachte aan het spelen zijn het kloosterleven achter zich te laten en zich te focussen op haar kind.

Onderzoek gestart

Bij de moederkerk in Rome kwam het nieuws als een schok. ‘Er is een onderzoek gestart. Ze hebben allebei hun strikte kuisheidsgelofte gebroken, maar het welzijn van de kinderen is nu het belangrijkste’, aldus een functionaris van de kerk.

Eerder dit jaar gaf de Paus Franciscus aan dat in de katholieke kerk de nonnen in de kerk werden misbruikt door priesters en bisschoppen. In de ergste gevallen was er zelfs sprake van seksslavernij. ‘En ik geloof dat het nog steeds wordt gedaan’, moest de Paus toegeven. 

LEES OOK: Nigeriaanse film gediskwalificeerd van de Oscars​

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws