Het nieuwe gezicht van Blue's Clues: van fan naar presentator

Zsarisse Knol | 19 november 2019
algemeen

 

De Filipijns-Amerikaanse Josh Dela Cruz keek als kind jarenlang samen met zijn zusje naar Blue’s Clues. Twintig jaar later mag hij de show zélf presteren.

Het was door de show, waarbij hij samen met zijn zusje het mailtime liedje uit de show zong, dat hij wist dat hij wilde zingen en acteren. In zijn tijd op de middelbare school deed hij mee aan het theaterprogramma om vrienden te maken. Josh wist nog niet zeker of hij een acteur wilde worden tot hij een studiebeurs kreeg om te studeren aan de Paper Mill Playhouse in Millburn tijdens de zomer van zijn derde jaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blues Clues, Green Room. #greenscreen #bluescluesandyou #nickelodeon

Een bericht gedeeld door Josh Dela Cruz (@itsjoshdelacruz) op

Josh studeerde af met een diploma in muzikaal theater, voordat hij richting Broadway ging om zijn debuut te maken als de understudy van Aladdin in 2017. Nadat hij vijf jaar in het theater werkte, verlangde hij naar meer. Josh wilde meer doen met de skills die hij in zijn leven leerde. Dat was het moment dat zijn manager hem een auditie aanbeval voor ‘Blue’s Clues & You!’

Een carrière?

Josh had nooit gedacht dat kindertelevisie een mogelijk carrièrepad voor hem was, totdat de mensen om hem heen Blue’s Clues herinnerden. Tijdens het voorbereiden van de show kreeg Josh advies van Steve Burns (de originele presentator van de show) en Donovan Patton (hij verving Steve als zijn jongere broertje). Advies dat heel handig voor hem was.

Steve en Joe gaven Josh de tip vooral zichzelf te zijn, onder alle omstandigheden. Josh zal Blue’s Clues introduceren aan een nieuwe generatie kinderen en Aziatisch Amerikaanse families die zich op het kleine scherm ondervertegenwoordigd voelen.

Bekijk de eerste aflevering!

LEES OOK: Het is officieel! Octo van SpongeBob krijgt een spin-off!​

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws