Armin van Buuren ambassadeur van WNF’s #BeatPlastic campagne

Ivo Mollemans | 23 december 2019
algemeen

Beeld via Rukes.com.

De vervuiling die wereldwijd ontstaat door zwerfafval. Met name plastic heeft catastrofale gevolgen voor de natuur om ons heen. Het duurt gigantisch lang voordat plastic volledig is afgebroken - zo lang, dat de kunststof vaak al opgegeten wordt door dieren die het niet eens kunnen verteren. Daardoor belandt het in de voedselketen en dus uiteindelijk ook op jouw bord. 

Armin van Buuren als ambassadeur van het WNF

Omdat de situatie ernstig is, worden er veel campagnes opgezet en acties gevoerd om niet alleen de consumptie van plastic terug te dringen, maar ook om het op te ruimen.

Onder meer het Wereld Natuur Fonds helpt mee aan een schonere wereld en Armin van Buuren is ambassadeur van hun nieuwe campagne. Door middel van de #BeatPlastic campagne wil het WNF in samenwerking met Armin van Buuren mensen niet alleen bewust maken van de vervuiling, maar ook aanzetten tot actie om de vervuiling tegen te gaan. Zelf kwam Armin van Buuren voor het eerst in aanraking met de ernst van de situatie toen hij tijdens een tour op Bali was:

‘There I could see with my own eyes how beautiful animals like turtles are affected by plastic pollution. These experiences opened my eyes and made me realize how much aid is needed.’

LEES OOK: Trump maakt Greta Thunberg belachelijk nadat ze is uitgeroepen tot ‘Person of the Year’

Er is door het WNF een petitie gestart om wereldleiders in de UN een verdrag te laten ondertekenen waarin concrete stappen staan om de vervuiling tegen te gaan. Daarbij kan de hulp van het netwerk van Armin van Buuren dus goed gebruikt worden. De petitie van het WNF is hier te vinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws