Zane Lowe kijkt terug op het decennium en naar de toekomst van muziek in interview met NME

Ivo Mollemans | 2 januari 2020
algemeen

De host van radiostation Beats 1 en welbekend interviewer Zane Lowe zat voor een interview met NME eens aan de andere kant van de tafel. Hij werd door het Britse muziektijdschrift geïnterviewd over het afgelopen decennium en de toekomst van muziek.

Interview met Zane Lowe over het decennium en de toekomst van muziek

Het interview gaat onder meer over hoe streamingsdiensten de muziekindustrie compleet veranderd hebben en waardoor steeds meer jonge artiesten weten door te breken bij het grote publiek. Daarnaast wordt ook de inhoud van hedendaagse muziek besproken en hoe situaties in de wereld effect hebben op hetgeen dat artiesten maken. Volgens Zane gaat tegenwoordig meer muziek over angst en onderwerpen die minder voor de hand liggend zijn.

LEES OOK: Armin van Buuren ambassadeur van WNF’s #BeatPlastic campagne

Uiteraard wordt er ook aandacht besteedt aan nieuwe, opkomende artiesten waar je op moet letten. Ook de comebacks van de bands Rage Against The Machine en My Chemical Romance en de invloed die deze bands hadden zijn een van de besproken onderwerpen. Als laatste wordt het advies aan influencers gegeven om zich niet meer bezig te houden met muziek of het maken daarvan, maar om dat achter te laten in het afgelopen decennium. Het hele interview van Zane Lowe met NME is hier te vinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws