De Grammy Awards zijn weer uitgereikt en dit zijn de winnaars

Ivo Mollemans | 27 januari 2020
algemeen

De beste artiesten ter wereld strijden ieder jaar om genomineerd te worden voor een of meerdere Grammy Awards. Überhaupt genomineerd worden is al een hele eer, maar er ook nog een winnen betekent dat je gruwelijk goede muziek hebt gemaakt.

Verdriet en blijdschap tijdens de Grammy Awards

Elk jaar is er wel een artiest die de meeste prijzen in de wacht weet te slepen en niet geheel verassend was dat dit jaar Billie Eilish. Met haar debuutalbum ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ won ze vijf Grammy’s in de meest toonaangevende categorieën. Daarnaast deed ook Lizzo het erg goed. Zij won drie Awards vanwege haar muzikale prestaties. Alle winnaars van dit jaar zijn te vinden op de site van de Grammy’s.

LEES OOK: Diplo en BTS zullen samen met Lil Nas X en Billy Ray Cyrus ‘Old Town Road’ uitvoeren tijdens de Grammy’s

Naast alle feestelijkheden rondom het winnen en uitreiken van de Grammy’s werd er ook uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van basketballer Kobe Bryant. Hij kwam op de dag van de uitreiking om het leven bij een helikoptercrash. Ook rapper Nipsey Hussle werd geëerd vanwege zijn overlijden. Hij won voor zijn nummer ‘Racks In The Middle’ postuum een Grammy in de categorie ‘Best Rap Perfomance’. Veel sprekers stonden dan ook stil bij de grootheden. Ondanks het overlijden van beide personen wisten veel artiesten de avond toch nog een enigszins feestelijke wending te geven met hun optredens en vreugde rondom de uitreiking van de Grammy Awards.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws