Kylie Jenner is de jongste selfmade miljardair ter wereld

Ivo Mollemans | 8 april 2020
algemeen

Met haar 22 jaar en een fiscale waarde van rond de 1,2 miljard dollar is Kylie Jenner een van de succesvolste personen ter wereld. Ze verdiende haar geld voornamelijk met haar eigen cosmeticabedrijf.

Kylie Jenner jongste selfmade miljardair

Ze richtte Kylie Cosmetics op in 2014 en sindsdien is haar bedrijf hard gegroeid. In november vorig jaar verkocht ze 51 procent van de aandelen aan de de beautygigant Coty Inc. en dat leverde haar 600 miljoen dollar op. Zelf bezit ze nog 49 procent van de aandelen. Het succes van haar bedrijf is ook deels te danken aan de realityserie ‘Keeping Up with the Kardiashans’. Ondanks dat wordt ze door Forbes wel gezien als een selfmade miljairdair die op eigen kracht haar geld bij elkaar heeft verdiend.

LEES OOK: Drake releaset nieuwe track met bijbehorend ‘Toosie Slide’ dansje

Forbes heeft in totaal tien miljardairs onder de 30 verzameld. Zeven daarvan zijn erfgenamen en de overige drie, waaronder ook Kylie Jenner, hebben hun geld zelf bij elkaar verdiend. De andere twee zijn de 29-jarige John Collison, de bedenker van betalingsverwerker Stripe die 3,2 miljard dollar waar is, en Evan Spiegel, de 29-jarige medeoprichter van Snapchat en zijn vermogen wordt geschat rond de 1,9 miljard dollar. Vorig jaar was Kylie Jenner volgens Forbes ook de jongste selfmade miljardair ter wereld.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws