Australië introduceert plan van $345 miljoen voor entertainmentindustrie

Ivo Mollemans | 10 juni 2020
algemeen

Australië heeft veel festivals, evenementen en theaters waar normaal veel bezoekers naartoe gaan. Door de coronacrisis is dit natuurlijk niet mogelijk en omdat langzaam heropenen voor veel van die locaties geen zin heeft is er een plan voorgesteld om $345 miljoen te investeren zodat alles op de lange termijn weer opgepakt kan worden.

LEES OOK: Sir Adam Hotel in Amsterdam organiseert speciaal festival onder coronarichtlijnen

Australië wil investering in entertainmentindustrie

Het bedrag is gebaseerd op de verliezen die er gemaakt worden in de entertainmentindustrie. In 2018 bracht alleen al de verkoop van tickets $1.4 miljard op en dit jaar is er al $340 miljoen niet verdiend ten opzichte van eerdere jaren. Het plan dat er nu ligt is bedoeld om die kosten op te vangen zodat evenementen weer georganiseerd kunnen worden als dat weer mogelijk is. De CEO van Live Perfomance Australia, de organisatie die het plan heeft voorgesteld, verteld dat het langzaam herstarten van de entertainmentindustrie niet rendabel genoeg is voor veel locaties:

“Unlike some parts of the economy, a gradual re-opening process is not commercially viable for most of our industry. We can’t re-open venues that only have dozens in the audience. That’s why we will need a sustained and strategic investment by the government to get our industry up and running again.”

De investering zorgt er niet alleen voor dat er weer evenementen georganiseerd kunnen worden, want op die manier worden er ook banen gecreëerd. Daarnaast profiteren ook de toeristische en culturele sectoren van de investeringen die op verschillende manieren uitgegeven zullen worden volgens onderstaand schema.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws