Zwitserland heropent clubs met beperkte capaciteit

Ivo Mollemans | 22 juni 2020
algemeen

Veel landen versoepelen langzaam de coronamaatregelen en het heropenen van clubs is een van de meest risicovolle, maar ook gewaardeerde versoepelingen. Ook in Zwitserland wordt er weer voorzichtig gefeest met beperkte capaciteit.

LEES OOK: Tomorrowland volgend jaar misschien drie weekenden

Zwitserland staat feesten weer toe

Het uitgaansleven mag daar namelijk weer open, maar er zijn wel een aantal regels waar clubs zich aan moeten houden. Zo mogen de clubs niet de volledige capaciteit benutten en om middernacht moeten ze alweer dicht. Bezoekers hoeven in de clubs geen afstand te houden onder de voorwaarden dat ze gezond zijn en hun contactgegevens verstrekken. Onder andere Weetamix en D!Club waren afgelopen weekend weer open met respectievelijk 100 en 300 bezoekers per club. Luciano draaide bij beide feesten als headliner en ook hij was als dj weer blij dat het uitgaansleven ondanks de restricties weer geopend is, zo vertelde hij aan Resident Advisor:

“It was a phenomenal feeling, a true sense of hope. We weren't sure if the events were going to happen, if the police were going to come and shut us down. There were some rules. There was hand sanitiser and some people were wearing masks. At the beginning, there was some separation on the dance floor, but after three or four hours, people were getting closer.”

Zwitserland is van plan om op 24 juni te beslissen of de coronamaatregelen nog verder versoepeld kunnen worden en evenementen tot 1000 personen mogelijk worden. Het land telt in totaal 31000 bevestigde coronapatiënten en sinds begin mei vlakt de curve daar af.

Via Instagram deelde Luciano video’s van de evenementen bij de clubs en het ziet eruit alsof de bezoekers het feesten erg gemist hebben.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws