Queen vanwege vijftigjarig jubileum geëerd met postzegelcollectie

Ivo Mollemans | 23 juni 2020
algemeen

Weinig artiesten weten de status van bands zoals Queen te behalen. De band heeft een aantal van de bekendste nummers aller tijden gemaakt en vanwege hun vijftigjarig jubileum krijgen ze een eigen speciale postzegelcollectie. De postzegels worden verkocht in hun thuisland Engeland en bestaat uit verschillende afbeeldingen.

LEES OOK: Kanye West werkt aan eigen cosmeticalijn

Queen postzegels

Zo zijn er een aantal zegels met de covers van hun albums en ook foto’s van liveoptredens zijn gedrukt op de zegels. Daarnaast is er een iconische groepsfoto afgebeeld. De collectie is te koop voor £16, omgerekend €17,70. Brian May, gitarist van de band, is blij en geraakt door het gebaar:

“Het is moeilijk te omschrijven wat ik voel als ik deze postzegels zie. Vanaf het moment dat we 50 jaar geleden als jonkies begonnen, hebben we keihard gewerkt om een droom na te jagen. Het is soms gek om te beseffen dat we een nationaal instituut zijn geworden.”

Ook drummer Roger Taylor vind het een eer dat er een postzegelcollectie van hen gemaakt wordt:

“We behoren tot het meubilair nu! Wat een enorme eer, ik ben heel dankbaar.”

De postzegels zijn vanaf 9 juli te koop en kunnen nu al besteld worden via de site van Royal Mail. Artiesten die eerder ook al een eigen postzegelcollectie kregen zijn onder andere The Beatles, Pink Floyd, David Bowie en Elton John. Freddie Mercury, de in 1991 overleden zanger van Queen stond in 1999 ook al eens op een postzegel. Hij verzamelde in zijn jeugd zelf postzegels.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws