Beyoncé krijgt BET Humanitarian Award voor liefdadigheidswerk

Ivo Mollemans | 26 juni 2020
algemeen

De BET Awards worden elk jaar door Black Entertainment Television uitgereikt aan Afro-Amerikaanse personen. Muzikanten, acteurs, sporters en andere mensen uit de entertainment en amusementsindustrie kunnen een prijs winnen in verschillende categorieën. Deze bestaan onder andere uit beste hiphopartiest, beste samenwerking en er is een award voor liefdadigheidswerk.

Beyoncé wordt beloond met BET Award

Voor die laatste is Beyoncé dit jaar genomineerd en de organisatie heeft al bekend gemaakt dat zij deze dit jaar wint. Ze krijgt de prijs vanwege haar inzet voor verschillende initiatieven en voor het zelf opzetten van initiatieven. Zo heeft ze jonge studentes voorzien van studiebeurzen, samen met Unicef heeft ze gewerkt aan een programma om waterleidingen en riolen aan te leggen in het Afrikaanse land Burundi en onlangs bracht ze nog het nummer ‘Black Parade’ uit, waarmee ze een eerbetoon brengt aan de zwarte gemeenschap en tegelijkertijd ook zwarte ondernemers steunt die getroffen zijn door de coronacrisis.

LEES OOK: De regels van de Grammy Awards zijn voor het eerst bekend

Naast de Humanitarian Award is Beyoncé ook met haar album ‘Homecoming’ genomineerd voor zowel beste album als beste film van het jaar en ook in de categorie beste vrouwelijke R&B/Pop-artiest maakt ze kans op een award. Alsof dat nog niet genoeg nominaties zijn is ze samen met haar dochter Ivy van 8 genomineerd voor het beste nummer met ‘Brown Skin Girl’. De BET Awards worden zondag uitgereikt. Normaal gebeurt dit met een spectaculaire liveshow, maar vanwege het coronavirus krijgen de winnaars ze dit jaar online aangeboden namens de organisatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws