Paradiso ontslaat groot deel personeel

Ivo Mollemans | 3 juli 2020
algemeen

Organisatoren van festivals en poppodia verdienen door de coronacrisis geen geld, maar de vaste kosten moeten wel gewoon betaald worden. Daardoor moeten veel bedrijven uit de entertainmentbranche personeel ontslaan en soms wordt er zelfs een faillissement aangevraagd, al dan niet met de hoop op een doorstart na de crisis. Ook Paradiso heeft het financieel zwaar en daar moest een hoop personeel ontslagen worden om de crisis te overleven.

LEES OOK: Zwitserland heropent clubs met beperkte capaciteit

Paradiso moet personeel ontslaan

Het Amsterdamse poppodium ontslaat 60 van de 230 werknemers. Alle tijdelijke contracten zijn stopgezet en daarnaast wordt ook tien procent van de vaste contracten beëindigd. Met de NOW-regeling kan het podium tijdelijk alle kosten betalen, maar als de overheid hier eind september mee stopt dan is het onzeker of dit nog mogelijk is. Michiel Kleiss, interim-directeur van Paradiso, liet weten dat deze reorganisatie dan ook noodzakelijk is om de locatie draaiende te houden en ook na de coronacrisis nog concerten te kunnen organiseren:

“Het is helaas overduidelijk dat Paradiso een van de laatste plekken in Nederland is die weer op volledige capaciteit mag draaien. Daarmee treft de coronacrisis ons extra zwaar en is de onzekerheid nog groter. De NOW-regeling houdt ons vooralsnog overeind, maar de financiële reserves raken op.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws