Nederlandse organisator Q-dance heeft primeur op Netflix met unieke hardstyle-show

Partyscene Redactie | 23 december 2020
algemeen

Q-dance, de Nederlandse organisator van grootschalige dance-evenementen zoals Defqon.1, kondigt aan dat de innovatieve hardstyle-show genaamd ‘Qlimax The Source’ wereldwijd te zien is op streamingdienst Netflix. De digitale tegenhanger van het wereldberoemde festival Qlimax werd eerder live uitgezonden op de officiële website van Q-dance en speelt zich af in de mystieke wereld waar het evenement om bekend staat. In de line-up stonden gerenommeerde artiesten als Sub Zero Project, Headhunterz, Phuture Noize, KELTEK, Sefa, JDX en B-Front. Niet alleen is dit de eerste keer dat Netflix een hardstyle-productie op haar dienst lanceert, ook is het de allereerste keer dat er een Nederlands dance-product op de streamingdienst komt te staan.

Qlimax The Source - Fotograaf: Menno van der Veen ©

20.000 tickets verkocht in 80 landen

Ondanks dat 2020 een uitdagend jaar was bleef Q-dance zoeken naar manieren om het contact met de fans te behouden. De 60 minuten durende audiovisuele reis was dan ook een absoluut hoogtepunt van de organisatie in 2020. Ze wisten namelijk de fans te verrassen met een uniek concept dat iedereen vanuit de woonkamer kon beleven. Uiteindelijk werden er 20.000 kaartjes verkocht aan fans in 80 verschillende landen. 

Spectaculaire content op Netflix

Het succes van Qlimax The Source laat zien dat Q-dance ondanks de globale crisis blijft doen waar het goed in is, namelijk innoveren en haar fans imponeren met opvallende en spectaculaire content. Netflix zag dit ook en gaat daarom de samenwerking aan met Q-dance om de hardstyle-show op haar dienst beschikbaar te maken. Hierdoor krijgen muziekliefhebbers van over de hele wereld toegang tot de show en kunnen ze genieten van het beste dat Q-dance te bieden heeft.

Qlimax The Source - Fotograaf: Menno van der Veen ©

Janey van Ierland, Manager Acquisitions & Co-Productions Benelux bij Netflix: ''Q-dance heeft met Qlimax: The Source een fantastisch virtueel dance-event neergezet. We zijn heel blij dat we dit naar een wereldwijd publiek mogen brengen en hardstyle-fans op deze manier toch een beetje een festival beleving kunnen geven.''

Ook Jonas Schmidt, Creative Director bij Q-dance, is verheugd met de samenwerking met Netflix: “2020 was natuurlijk een ontzettend uitdagend jaar voor ons, waardoor we werden gedwongen om nog meer te innoveren dan dat we al deden. We zijn daarom trots dat niet alleen onze fans, maar ook een partij als Netflix Qlimax The Source net zo’n spektakel vindt als wij. We kunnen niet wachten om hardstyle en het mystieke karakter waar Qlimax om bekend staat op 22 december naar de mensen thuis te brengen.”

Audiovisuele Experience ‘Qlimax The Source’ is nu wereldwijd beschikbaar op Netflix. 

Bekijk hier de trailer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws