Makkelijk en snel 24/7 testen bij Schiphol

Partyscene Redactie | 23 juli 2021
algemeen

Op dit moment zijn er veel mensen die nog last minute een testafspraak moeten of proberen te maken. Overvolle teststraten door het hoge aantal besmettingen van de afgelopen periode belemmeren het echter om snel aan de beurt te komen. Niet meer bij de teststraat bij Schiphol, want daar kan men vanaf nu namelijk 24 uur per dag en 7 dagen in de week terecht om een test af te laten nemen. Het verruimen van de openingstijden zorgt ervoor dat meer mensen aan de beurt kunnen komen en verkort de wachttijden dan ook aanzienlijk. Voor mensen die nog snel een reiscertificaat nodig hebben of een negatieve uitslag nodig hebben voor een ander doel kunnen zo nog makkelijker terecht.

Goede testraat is nodig, maar zeldzaam

Er zijn maar weinig plaatsen waar je 24 uur per dag terecht kunt, maar de teststraat bij Schiphol springt toch zeker wel in het oog. Zij zetten immers het belang van de mensen voorop door hun diensten 24/7 beschikbaar te stellen. Een goed initiatief en toch ook zeldzaam. Desalniettemin zorgt de locatie van deze volledig geopende teststraat ervoor dat vooral reizigers hier profijt van zullen hebben. Zelfs ’s nachts, een paar uur voor vertrek naar jouw vakantiebestemming, kun je jezelf immers laten testen en op reis gaan. Het lange wachten bij de reguliere teststraten is daarmee voorbij, omdat je op ieder moment van de dag die benodigde PCR test af kunt laten nemen.

Buitenom de vele reizigers die dagelijks bij de teststraat bij Schiphol zichzelf melden is er ook de mogelijkheid om je te laten testen als je niet op reis moet. Op deze manier kom je er bijvoorbeeld snel achter of je in quarantaine moet, of dat je bijvoorbeeld naar dat ene evenement kunt waar jij je tickets al voor hebt geboekt. Iedereen die een afspraak maakt kan zo snel terecht voor een uitslag en eventueel een reiscertificaat.

Hoe de test verloopt

Als je een reiscertificaat nodig hebt kun je bij de teststraat bij Schiphol heel eenvoudig een PCR test af laten nemen. De CoronaCheck app wordt hiermee overbodig, mits je natuurlijk wel een negatieve uitslag hebt, want anders wordt er geen reiscertificaat uitgegeven. Bij het uitvoeren van de test worden de richtlijnen van het RIVM nauwlettend gevolgd, wat betekent dat er op een betrouwbare manier getest wordt. Wil je bovendien een spoedtest laten doen? Dan is dat ook een optie. Mensen die een afspraak maken voor een spoedtest zullen binnen 30 minuten een uitslag voorhanden hebben, wat de snelheid en de ruimte om te reizen natuurlijk ook zeker ten goede komt.

Afspraak maken is stap nummer 1

Alle mensen die een test bij de teststraat af willen laten nemen moeten een afspraak maken. Dit geldt voor zowel mensen die een reguliere PCR test willen laten doen als een spoedtest willen laten afnemen. Een afspraak kan heel eenvoudig gemaakt worden door een tijdvak te reserveren, eventueel met meerdere mensen tegelijk. Men hoeft te auto niet uit om getest te worden, maar dient natuurlijk wel op tijd te verschijnen om aan de hoge vraag te voldoen. Per keer kan er slechts één tijdvak gereserveerd worden, dus dat is wel een punt om rekening mee te houden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws