Bescherm jij jouw hond goed genoeg?

Partyscene Redactie | 17 september 2021
algemeen

Zo kun je jouw hond het beste beschermen!

Bescherm jij jouw hond goed genoeg? Er zijn diverse zaken waar je jouw hond voor moet beschermen, zoals tegen vlooien en teken, wat eenvoudig op te lossen is met Frontline. Wij zochten uit voor welke ongemakken en/of ziektes  je je hond moet beschermen en hoe je dit het beste kunt doen. Lees snel verder voor meer informatie.


Koop middelen tegen vlooien en teken

Het is erg belangrijk om je hond te beschermen tegen vlooien en teken. Er zijn diverse middelen verkrijgbaar waarmee je dit kunt doen. Vlooien kunnen voor veel jeuk zorgen bij zowel jou als je hond. Als je zeker wilt weten dat je hond geen vlooien krijgt, is een goed anti vlooienmiddel aanschaffen zeker aan te raden. Je voorkomt zo dat je hond jeuk krijgt en er een vlooienplaag bij je in huis zal ontstaan.


Bescherm je hond tegen stress

Als je hond last heeft van stress, kan deze veel spanning laten zien. Dit kan wanneer er sprake is van vuurwerk, onweer, een verhuizing of wanneer er een nieuw gezinslid aanwezig is. De kans is dan aanwezig dat puppy’s en volwassen honden ongewenst gedrag laten zien, zoals veel blaffen en dingen vernielen. Mocht je dit bekend voorkomen, dan kan
Adaptil hond hierbij een uitkomst zijn en je hond beschermen tegen stress en spanning.


Laat je hond vaccineren tegen hondsdolheid

Je moet je hond zeker laten vaccineren tegen hondsdolheid. Deze vaccinatie mag je aan een hond vanaf 3 maanden geven. Zeker als je op reis gaat, is dit aan te raden. Ga je op reis, dan dien je deze vaccinatie binnen minimaal 21 dagen voor vertrek te hebben gegeven en moet deze binnen het vaccinatieschema zijn gedaan. Heeft je hond hondsdolheid, dan kan hij gedragsveranderingen laten zien, agressief worden, veel speeksel uitscheiden en verlammingsverschijnselen vertonen. Dit is een erg progressieve ziekte, waaraan een huisdier snel aan kan komen te overlijden.


Bescherm je hond tegen reisziekte

Ga je met je hond met de auto op weg, dan is het goed te weten dat honden ook last kunnen hebben van reisziekte. Ze worden dan misselijk, kunnen erg gaan kwijlen en zelfs overgeven. Wanneer je weet dat je hond hier gevoelig is, raden we je aan je hond te beschermen door op zoek gaan naar speciale middelen tegen reisziekte voor honden.

Wij wensen je succes met onze tips!

Foto door Roberto Nickson 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws