Meer bereikbaarheid op een festival of feest: 4 apps

Partyscene Redactie | 1 november 2021
algemeen

Het kan en mag weer! Gezellig met je vrienden naar een festival of een dikke party. De entree is misschien iets minder toegankelijk momenteel, maar als je je QR-code kunt laten zien en je ID-kaart bij je hebt. Misschien nog even een korte controle op de inhoud van je tas en jaszakken, maar dan kan het feest toch echt beginnen. En wat hebben we het gemist! Wie had ooit kunnen denken dat we heimwee zouden krijgen naar dat waterige, maar toch vertrouwde festivalbier, vette frieten, broodjes hamburger, poffertjes en niet te vergeten de pizzapunt. Deinend op de muziek, baan je jezelf een weg tussen de menigte door op weg naar zo’n eet- en drinktentje, het toilet, of een afgesproken plek.

Waar zijn jullie?

Aangeschoten, gevallen, bestolen, te weinig muntjes, jas kwijt; er zijn nogal wat redenen waarom je acuut je vrienden nodig kunt hebben. Maar op de afgesproken plek staan ze niet en door de harde muziek horen ze hun telefoon niet. Dat is dan best wel vervelend. Misschien zijn er beveiligers die je willen helpen of kom je een onbekende tegen waar het best goed mee klikt. Toch is het fijner om het principe ‘samen uit, samen thuis’ te handhaven. Want hoe vind je anders je fiets in het donker? En wie belt er eigenlijk een taxi als fietsen niet meer lukt? Zorg in ieder geval voor een mobiel abonnement of een sim only telefoonabonnement met voldoende data. Dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je niet bereikbaar bent. Hieronder een overzicht van goede apps voor de echte festivalgangers.

Goede apps voor festival-helden

Woov

In deze app vind je een mooi overzicht van grote festivals en muzikale party’s. Ben je geïnteresseerd, dan zet je het belletje aan. Wil je graag dat je vrienden meegaan, dan kun het evenement eenvoudig delen. Je kunt dan samen bekijken naar welke shows je wilt gaan en je raakt elkaar minder snel kwijt door het gebruik van een plattegrond. In deze app kunt je een groep aanmaken en zien wie naar welke show wil gaan en waar iemand zich bevindt. Klik hier voor meer informatie over deze app.

Appic

Feesten vinden en nieuwe mensen ontmoeten. De Appic is een uitgaansapp die social media, festivalinformatie en daten met elkaar combineert. Je kunt jezelf introduceren, favoriete muziekgenres delen, nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde interesses, een ticket boeken en meedoen met een leuke win-acties. Klik hier voor de app.

Zenly

Deze app belooft je dat je je nooit meer hoeft af te vragen waar iemand is. Met Zenly kun je precies zien waar je vrienden of je familieleden zijn. Je kunt het ook zien als ze een lege batterij hebben en daarom niet reageren. Ben jij op een festival en wil je weten of één van je vrienden nog ergens rondhangt of al in de taxi is gestapt? Met deze app kun je dat meteen zien. Goed om van tevoren samen met je vrienden te installeren, zodat je elkaar altijd kunt vinden. Ga hier naar de app voor Android en hier voor Apple.

Staxi

Nooit meer zonder vervoer! Is je fiets gestolen of kan de Bob niet meer rijden? Met de Staxi app regel je binnen een mum van tijd vervoer en kun je meteen zien wat het kost. Staat je GPS-locatie aan? Dan weet de chauffeur waar je bent. Als de taxi onderweg is krijg je een pushberichtje, zie je het kenteken en kun je indien gewenst zelfs de chauffeur even bellen. Hier staat meer informatie over deze dienst.

Ga je gebruik maken van een van deze apps en wil je meer geld vrijhouden voor festivals en feesten? Kijk dan naar een mobiel abonnement zoals een sim only aanbieding om niet te veel geld kwijt te zijn aan je bundel.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws