Schilderwerk te doen? Dan moet je Wijzonol verf aanschaffen

Partyscene Redactie | 8 november 2021
algemeen

Heb je binnenkort schilderwerk te doen? Dan is het altijd een goed idee om je hier alvast in te verdiepen! Er zijn onwijs veel verfsoorten en -merken waaruit je kunt kiezen. Want welke verf heb je voor welk oppervlakte nodig? En hoeveel verf heb je dan eigenlijk nodig voor je klus? Het ligt er een beetje aan wat je gaat schilderen, wij helpen je op weg.

Voor welk oppervlakte?

Welk oppervlakte ga je binnenkort schilderen? Het is belangrijk om dat te weten, zodat je weet welke verf je moet aanschaffen. Zo is houtverf anders dan muurverf natuurlijk! Houtverf komt in twee soorten, lakverf en matte verf. Tegenwoordig heb je soms ook halfglans, dat zit er dus tussenin.

Houtwerk

Als je met houtverf aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond helemaal vetvrij is. Dit doe je door deze schoon te maken met ammoniak en een beetje water. Als je het oppervlakte vetvrij hebt gemaakt, dan moet je deze schuren. Zorg dat je dit doet als er een oude verflaag overheen zit, dan krijg je uiteindelijk het mooiste resultaat.

De oude verf hoeft er niet helemaal af te zijn, maar haal er zeker een dun laagje vanaf. Het oppervlakte zuigt dan beter de nieuwe verf op en het ziet er strak uit. Soms moet je dan eerst nog een nieuwe onderlaag erop doen, deze zorgt er ook voor dan oneffenheden verdwijnen.

Meerdere lagen

Houtverf moet je meestal in meerdere lagen aanbrengen, één laag is vaak onvoldoende. Daarnaast biedt één laag ook niet zoveel bescherming. Als je bijvoorbeeld het buitenwerk moet doen, ga dan het liefst voor twee of drie lagen!

De muur

De muur voorwerken is een ander verhaal. Alleen als de muren net zijn gestukt moet je iets aan voorbewerking doen. Omdat de ondergrond nog helemaal nieuw is moet je deze dan bedekken met voorstrijk. Voorstrijk zorgt ervoor dat de verflagen beter worden opgenomen. Daarna kun je de verflaag erop doen. Ook hiervoor geldt weer dat vaak één laag niet volstaat, breng meerdere lagen aan voor een beter resultaat.

Welke kleur kies je?

Het is ook belangrijk om de kleur te bepalen, deze speelt een grote rol in de ruimte! Gaat het om onderhoud? Dan kies je waarschijnlijk voor dezelfde kleur of tint. Mocht het een muur zijn, neem dan eens iets anders! De mogelijkheden zijn eindeloos, dus het is handig om een paar staaltjes te nemen en deze op de muur te plakken. Dan zie je gelijk wat het licht doet met de kleur!

Zoals je leest moet je wat voorbereidingen treffen als je gaat verven. Of dit nu is voor onderhoud of om de woonkamer eens op te knappen. Kijk goed van tevoren welke stappen je moet zetten, zo krijg je het beste resultaat! Wil je voor kwaliteit gaan? Kijk dan eens voor producten van Wijzonol verf. Dit Nederlandse bedrijf maakt al meer dan 100 jaar verf!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws